Vijesti 2018 - KUD "BRATINEČKO SRCE" BRATINA

Go to content

Main menu:

Vijesti 2018

Vijesti 2018

Regionalna smotra folklora u Jastrebarskom

U nedjelju, 15. travanja 2018. godine, u Centru za kulturu Jastrebarsko održana je Regionalna smotra folklora grada Jastrebarsko i okolnih općina. KUD "Bratinečko srce" Bratina ove godine na smotri nastupio je u dvije kategorije: dječja skupina predstavila se sa koreografijom "Sjedi ježo", dok je odrasla skupina izvela premjerno svoju novu koreografiju "Znadeš mala pjesmu zapjevati", pjesme i plesovi Banovine.

Prema ocjeni stručnog povjerenstva u sastavu Goran Knežević - dječje skupine, Tomislav Habulin i Ivan Goran Matoš
odrasle skupine, odlučeno je da u kategoriji koreografiranog  folklora na smotri  Zagrebačke županije grad Jastrebarsko predstavljaju dva društva: KUD "Bratinečko srce" Bratina i KUD "Sveta Jana", a rezultati predstavnika u dječjoj skupini biti će naknadno objavljeni. Kao i niz godina do sada uz mnogobrojnu publiku smotru je prati veliki poklonik folklora načelnik Općine Pisarovina, gosp. Tomo Kovačić.

Galeriju pogledajte ovdje.

     


vijest objavljena: 18.04.2018.

Vijesti 2018

Moslavačko proljeće

Na Uskrsni ponedjeljak, 02. travnja 2018. godine, KUD "Bratinečko srce" Bratina nastupio je u Stružcu na 19. moslavačkom proljeću. Manifestaciju inače organizira KUD "Stružec" iz Strušca kojemu je ovo ujedno bila i proslava 20. obljetnice rada društva. KUD "Bratinečko srce" predstavio se sa svojom živopisnom koreografijom "Na prošćenju k majki Boži", a nakon nastupa gostoljubivi domaći upriličili su lijepo druženje te smo tako svi zajedno obilježili kraj ovogodišnjih uskršnjih blagdana.  

Galeriju pogledajte ovdje.   
     




vijest objavljena: 06.04.2018.

Vijesti 2018

Festivalčić "Naše kolo veliko"

Sezonu ovogodišnjih nastupa KUD-a "Bratinečko srce" Bratina otvorila je dječja skupina KUD-a nastupom na 11. festivalčiću dječjeg folklornog stvaralaštva "Naše kolo veliko" koji je održana 16 i 17. ožujka 2018. godine u Zagrebu. Idejni začetnik i organizator ovog dječjeg festival je poznati dječji folklorni pedagog, koreograf i voditelj gospodin Goran Knežević.

Treba spomenuti da dječja skupina KUD "Bratinečko srce" uspješno nastupa na festivalu već nekoliko godina zaredom, ove godine djeca su premjerno izvela svoju novu koregrafiju „Sjedi ježe“, dječje igre s pjevanjem iz Turopolja. Festival je i ove godine pratila stručna komisija koreografa i voditelja u sastavu: Diana Atanasov Piljek, Senka Jurina, Goran Ivan Matoš i Goran Škrlec.

Galeriju pogledajte ovdje.



vijest objavljena: 20.03.2018.

Vijesti 2018

KUD "Bratinečko srce" Bratina izdao svoj prvi DVD

Uz dva do sada izdana CD-a, KUD "Bratinečko srce" Bratina ovih dana je izdao i svoj prvi DVD video pod nazivom "Dober večer, gazdarica". Radi se o live snimci istoimenog cjelovečernjeg koncerta kojim je 18. studenoga prošle godine KUD obilježio 10 godina svog rada i 80 godina folklora u Bratini.

N
a DVD-u se uz atraktivni koncert KUD-a može vidjeti i nastup glumačke sekcije "Prijatelji" iz KUD-a "Vrhovje" župe Dubranec te nastup gostujućeg prijateljskog KUD-a "Slavonija" iz Gornjih Andrijevaca. Izdavanjem DVD-a službeno završava obilježavanje 10 godišnjice KUD-a koja je trajala tijekom cijele 2017. godine kroz razna događanja.

DVD se može nabaviti isključivo u KUD-u
"Bratinečko srce" Bratina. Ako ste zainteresirani, možete:

  • se javiti na službeni mobitel KUD-a 091 6296 054

  • poslati mail na služenu e-adresu: kud.bratinecko.srce@zg.t-com.hr

  • ili se javiti putem društvene mreže Facebook u inbox: www.facebook.com/kudbratineckosrce




vijest objavljena: 24.01.2018.

Vijesti 2018

Pjesmom iz stare u novu godinu

Staru 2017. godinu smo pozdravili već tradicionalnim koncertima u župi Kupinec i u Pisarovini. Na Badnjak smo dočekali Božić uz pjesmu u župnoj crkvi Uznesenja blažene djevice Marije u Kupincu, a 29. prosinca smo na nastupili na Božićnom koncertu u školskoj sportskoj dvorani pri OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina u Pisarovini uz bok još 10 ostalih izvođača. U novoj 2018. godini nastupili smo na poetsko-glazbenom programu "Hote o ljudi sim" u organizaciji  župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko, Ogranaka Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazališta Škrabe. Izveli smo pjesme "U ponoći zvonce malo", "Radujte se anđeli", "Zdravo budi mladi kralju" i "Prva je vura".

Slike s koncerta u Pisarovini pogledajte ovdje, a slike s koncerta u Jastrebarskom ovdje.


vijest objavljena: 11.01.2018.

 
 
Back to content | Back to main menu