Vijesti 2017 - KUD "BRATINEČKO SRCE" BRATINA

Go to content

Main menu:

Vijesti 2017

Vijesti 2017

Preseljenje izložbe "Bratina - priča u slikama" u Bratinu!

Nakon službenog otvorenja izložbe "Bratina - priča u slikama" u Pisarovini, 11. studenoga 2017. godine, na Danu Općine u novootvorenim prostorima općine Pisarovine, izložba se preselila i ponovno otvorila u svom rodnom mjestu, Bratini. Izložbu fotografija i zapisa o životu i radu mještana Bratine u domu DVD-a Bratina prošla je u znaku sjećanja na stare dane i kako se to nekad radilo. Svi prisutni su sa zanimanjem čitali i pregledavali svako lice na fotografijama i raspravljali o poznatim i nepoznatim ljudima, događajima i mjestima koja su prikazana na fotografijama. Izložbu su otvorili članovim KUD-a "Bratinečko srce" Bratina prigodnom pjesmom "Lepo moje Bratinečko polje" te nakon pozdrava našeg tajnika Darka Penezića, dodijeljene su zahvalnice svim ljudima koji su nam ustupili materijale za navedenu izložbu. Sljedila je pjesma "Tri su cure išle" te su posjetitelji nastavili razgledavanje izložbe te uz kuhano vino i fritule nastavili s razgovorima o istoj.


vijest objavljena: 21.12.2017.

Vijesti 2017

20. dječji folklorni susreti u Velikoj Gorici

Mladi folkloraši nastupili su na 20. dječjim folklornim susretima u Velikoj Gorici 10. prosinca 2017. godine. Dječje skupine koje su nastupile, uz naše mališane iz KUD-a "Bratinečko srce" Bratina, su iz Dubrovnika iz Folklornog ansambla "Linđo", iz Pule mali folkloraši Kulturno-umjetničkog društva "Uljanik", iz Dugog Sela KUD "Preporod", a Veliku Goricu predstavljala je dječja folklorna skupina Folklornog ansambla "Turopolje".

Fotogaleriju pogledajte ovdje.



vijest objavljena: 11.12.2017.

Vijesti 2017

Snimanje Etnografskog muzeja

Dugogodišnja suradnja KUD-a „Bratinečko srce“ Bratina i Etnografskog muzeja iz Zagreba nastavljena je i ove godine. Naime, Etnografski muzej u Zagrebu za obilježavanje svojeg postojanja priprema 2019. godine izložbu znakovita naziva „Kapa dolje, glavu gore“. Izložba obrađuje slaganje i nošenje ženskih tradicijskih oglavlja te su tako 19. prosinca 2017. godine kustosice muzeja Aida Brenko i Mareta Kurtin te muzejska savjetnica Vesna Zorić obrađivale terensku pripremu materijala za izložbu i to ženska oglavlja šireg Zagrebačkog područja, točnije Bratinečka oglavlja. Uz djelatnike etnografskog muzeja, kazivačice o postavljanju i nošenju Bratinečkih oglavlja bile su gospođe Jela Varga i Snježana Skenderović, a demonstratori članice KUD-a „Bratinečko srce“ Bratina, Josipa Turković, Nikolina Skenderović i Ema Peršin.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.



vijest objavljena: 11.12.2017.

Vijesti 2017

Sveti Nikola na dječjoj probi

Naše mališane je na probi posjetio sv. Nikola i donio darove svima jer su svi bili izuzetno dobri! Ali, naravno da se i Krampus morao pojaviti, ali je donio ipak zlatne šibe. Nakon darivanja djeca su im pokazala par plesnih pokreta te su i sv. Nikola i Krampus zaplesali i uživali. Nadamo da ste i svi vi dobili svoj darak od sv. Nikole (bez šiba). :)

Fotogaleriju pogledajte ovdje.



vijest objavljena: 11.12.2017.

Vijesti 2017

10 godina rada KUD-a "Bratinečko srce" Bratina!

Dana 18. studenoga 2017. godine u 19 sati smo započeli koncert "Dober večer, gazdarica" u čast naših 10 godina rada i 80 godina folklorne tradicije u Bratini. Koncert se održao u školskoj sportskoj dvorani u Pisarovini te smo prikazali neke od naših najboljih i najdražih koreografija s kojima smo nastupali diljem Hrvatske i inozemstva tijekom godina. Gosti koji su uveličali naše slavlje su bili KUD "Slavonija" iz Gornjih Andrijevaca s kojima smo ranije tokom dana u Ekoparku Krašograd potpisali Povelju o prijateljstvu te crno na bijelo označili svoju zahvalnost i svoje simpatije između dva prijateljska KUD-a. U goste na koncert su nam navratili članovi KUD-a „Vrhovje“ župe Dubranec koji su načuli da se kod nas naveliko slavi.  

Dodjeljene su zahvalnice svima koji su pomagali KUD-u "Bratinečko srce" Bratina, bilo materijalno, fizički ili kroz prenošenje znanja koje posjeduju. U ime Hrvatskog sabora kulture diplome za 10 godina rada i postojanja je dodijelio Zlatko Herček, predstavnik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije.

Hvala svima koji su nas svih ovih godina podržavali i nastavit će tako te se nadamo novim pobjedama u budućnosti.

Voli vas vaše Bratinečko srce!

Fotogaleriju potpisivanja povelje o prijateljstvu s KUD-om "Slavonija" Gornji Andrijevci pogledajte ovdje, a fotogaleriju s koncerta pogledajte na Facebook stranicama Općine Pisarovina ovdje.



vijest objavljena: 07.12.2017.

Vijesti 2017

Sportski tjedan

Protekli tjedan obilježili smo u znaku sporta. U utorak nas je na probi snimala Sportska televizija, a u četvrtak su nasi najmlađi nastupili na otvaranju Lino višebojca u OS "Vladimir Nazor" Pisarovina. Predstavili su se dječjim igrama, pjesma i plesovima iz Linine rodne Podravine, a i sam Lino je s njima zasvirao i zaplesao. U sportskom dijelu kao najvatreniji navijači pokazali su se učenici područne skole Bratina među kojima su također bili i naši članovi. Bilo je to prekrasno poslijepodne ispunjeno pjesmom, dječjim smijehom i sportskim duhom.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.



vijest objavljena: 08.10.2017.

Vijesti 2017

Smotra folklora u Jakšiću

HKUD-a “Slavonija” iz Jakšića organizirao je 9. rujna smotru folklora, pod nazivom “Pjesmom u jesen”. Na toj tradicionalnoj folklornoj priredbi okupilo se deset folklornih skupina koje su prikazale pjesme, plesove i običaje svoga kraja, pred velikim brojem posjetitelja. KUD "Bratinečko srce" Bratina se predstavio sa koreografijom "Sviraj Pavle kolo djevojačko", pjesmama i plesovima Jaskanskog polja.

Ova tradicionalna manifestacija se održava već 16. godinu. S
ve je počelo svečanim mimohodom svih sudionika uz pjesmu i ples na ulicama Jakšića, uz svečano ukrašene zaprege i gizdave jahačice i jahače na konjima, a završilo cjelovečernjim koncertom svih društava te zabavom nakon uz TS "Bečarsko srce" i popularnu Mariju Pavković Snašu.



vijest objavljena: 20.09.2017.

Vijesti 2017

Proslava blagdana sv. Ane u Bratini

Blagdan sv. Ane se obilježava u Bratini već 22 godine, od godine izgradnje kapelice koju su pomogli izgraditi mještani Bratine. To je dan koji svaki „Bratinčak“, ali i ljudi iz okolnih sela s veseljem očekuju i raduju mu se. Organizaciju proslave svake godine preuzima jedna od udruga koja djeluje na području sela Bratina, a ove godine je organizaciju preuzelo Lovačko društvo „Srnjak“ Bratina. Zamolili su nas kao KUD da im omogućimo i organiziramo kulturno umjetnički program u večernjim satima kako bi mještani mogli uživati u folklornim predstavama. Odlučili smo se organizirati te pozvati par naših prijatelja KUD-ova: KUD "Stružec" Stružec, HKUD "Radost" Sela i Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana te organizirati prigodnu tombolu s kojom ćemo mještanima ponuditi da osvoje prigodne nagrade.Tombolu smo uspješno odradili te smo prodali svu prije početka večernjeg programa. Zahvaljujemo svima koji su kupnjom tombole pridonijeli radu i djelovanju KUD-a te se nadamo da ćete uživati u vašim nagradama.

Želimo zahvaliti i našim gostima što su ponudili izvrstan folklorni program mnogobrojnoj publici. Nadamo se da su i oni uživali na našoj proslavi kao što smo mi uživali u njihovim nastupima. Nakon nastupa gostujućih KUD-ova, svi zajedno smo se opustili i uživali u svirci Show banda Havana do kasnih večernjih sati.

Galeriju slika pogledajte ovdje.


vijest objavljena: 31.07.2017.

Vijesti 2017

Tradicionalne Kupske večeri 2017. godine

Ovogodišnje Kupske večer održane su od petka 14. do nedjelje 16. srpnja. Bilo je mnoštvo događanja i sudionika od malonogometnog turnira do 6. za redom Kupske atletske utrke – Memorijal Julije Boroša – Jumbo. Može se reći da su ukupni pobjednici Kupskih večeri MO Bratine jer su osvojili 1. mjesto na malonogometnom turniru, pobjedili u potezanju užeta i u vatrogasnom natjecanju sa starom vatrogasnom štrcaljkom u muškoj konkurenciji, a lovačko društvo "Srnjak" iz Bratine je skuhao najukusniji srneći paprikaš. Bravo Bratina!

U nedjelju je održan i kulturno umjetnički program gdje smo nastupili pred "domaćom" publikom uz bok susjedima folklorašima
KUD „Antun Klasinc“ iz Lasinje, KUD „Vrhovje“ župe Dubranec, zbor umirovljenika općine Pisarovina te KUD „Magdalena“ Donja Kupčina. Publika je svaki KUD i zbor pozdravila i nagradila pljeskom, a nakon nastupa smo se podružili međusobno i zabavili uz ženski tamburaški sastav "Cure Iz CEntra" iz Koprivnice.


vijest objavljena: 20.07.2017.

Vijesti 2017

Međunarodni festival folklora u Velikoj Gorici

Vruće srpanjsko poslijepodne, 7. srpnja, proveli smo u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici na međunarodnom festivalu folklora. Nastupili smo uz društva iz Albanije, Bugarske, Litve i Makedonije te domaćina i organizatora festivala, FA Turopolje.

Cilj ovog festivala je da se ide na kvalitetu, a ne na razmjenu. Mi nismo nastupali niti kod jednog od ovih društava, a isto društvo se na naš festival može prijaviti tek svake četiri godine. Kroz 17 godina, na ovom festivalu ukupno je nastupilo 136 kulturno-umjetničkih društava iz 24 zemlje i sa svih kontinenata”, istaknula je predsjednica Folklornog ansambla Turopolje Zlata Cundeković. (www.cityportal.hr)

Nakon nastupa, slijedila je zajednička večera i druženje svih sudionika u ugostiteljskom obrtu Grof nedaleko od Pučkom otvorenog učilišta.


vijest objavljena: 08.07.2017.

Vijesti 2017

Ivanje u Novom Čiču

U subotu, 24.lipnja cjelodnevnim je programom u Novom Čiču održana velika proslava blagdana sv. Ivana Krstitelja. Predstavili smo se koreografijom "Sviraj Pavle kolo djevojačko" uz bok 12 ostalih društava iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prema riječima Katice Gašljević Tomić za PS Portal, privlačili smo pozornost svojim svjetlucavim nošnjama. Također smo se slikali na replici legendarnog konjskog tramvaja. Nakon odrađenih nastupa zabavili smo se sa svima ostalima uz TS "Fijaker".


vijest objavljena: 08.07.2017.

Vijesti 2017

10. susreti „Folklor u srcima malenih 2017.“

Naši mališani su 11. lipnja 2017. nastupili na 10. susreti „Folklor u srcima malenih 2017.“ u Donjem Dragonošcu koje tradicionalno obilježavaju svake godine. Prije nastupa domaćini su nas sproveli po Etno muzeju Turopoljska hiža, a nakon nastupa za izvođače je bila osigurana hrana i piće. S ovim nastupom su naši mališani završili sezonu nastupa te imaju svoj odmor do jeseni. Vjerujemo da će na jesen se vratiti još bolji i veseliji.


vijest objavljena: 15.06.2017.

Vijesti 2017

Večer uz tamburu u Petkovom Bregu

Ugodnu večer uz tamburu proveli smo u subotu, 10. lipnja 2017. godine, u Petkovom Bregu. Uz nastup s koreografijom „Sviraj Pavle kolo djevojačko“ (pjesme i plesovi Bratine) i uz nastupe ostalih KUD-ova, između ostalog i nastupe mladih tamburaša večer je protekla u veselom tonu te smo se svi zajedno zabavili. Nakon nastupa su nam domaćini spremili večeru i kolače, a nakon toga, uz Showband Havana, smo i otplesali i u "civilu" na plesnom podiju.


vijest objavljena: 15.06.2017.

Vijesti 2017

Županijska smotra dječjeg folklora Zagrebačke županije

U nedjelju, 04. lipnja 2017. godine, naša dječja skupina nastupila je na Županijskoj smotri dječjeg folklora Zagrebačke županije u Mariji Gorici pokraj Zaprešića. Domaćin smotre bio je KUD Zgubidan, a na njoj su nastupile skupine koje su se plasirale na istu s regionalne smotre. Ukupno 11 skupina KUD-ova sa svih strana Zagrebačke županije se predstavilo na 19. Županijskom smotri, a naša dječja skupina se predstavila koreografijom „Oj, oj, oj, lepi Ivo moj“ (dječje igre, pjesme i plesovi Podravine).



vijest objavljena: 15.06.2017.

Vijesti 2017

Jurjevo u Bratini!

Još 2009. godine KUD „Bratinečko srce“ Bratina obnovio je starinski običaj vezan uz blagdan Sv. Juraja, obilaska kuća svojih sumještana uz pjevanje tradicijskih jurjevskih napjeva. Iako ove godine nismo obilazili kuće sumještana svoju tradiciju nismo zaboravili te smo ju samo malo promijenili. Pozvali smo sve naše sumještane, prijatelje, poznanike, ali i slučajne prolaznike da nam se pridruže na malom koncertu na kojem su nastupile dječja i odrasla sekcija KUD-a. Mi volimo svoju Bratinu, ali vole i Bratinčaki svoje KUD-ovce i to su pokazali kada su ispunili naš Društveni dom DVD-a Bratina i pljeskanjem i uzvikivanjem podržali i uživali u našem nastupu. Nakon nastupa, pjevajući „Pisan Vuzam prošao, zelen Juraj došao!“ krenuli smo prema krijesu te zapalili krijes koji smo pomno složili. Zatim smo se s našim sumještanima družili na prigodnom domjenku.

Članovi KUD-a „Bratinečko srce“ Bratina zahvaljuju svima koji su nam pomogli kod organizacije Jurjeva u Bratini i svima koji su nam pljeskali, uživali s nama i nešto ubacili u našu „škrabicu“. Hvala vam, vidimo se i sljedeće godine!


vijest objavljena: 26.04.2017.

Vijesti 2017

Regionalna smotra folklora Jastrebarsko 2017. godine

Nakon jutarnjeg predstavljanja u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, navečer je KUD "Bratinečko srce" Bratina nastupio na Regionalnoj smotri folklora u Jastrebarskom. Naša dječja skupina se predstavila s koreografijom „Oj, oj, oj, lepi Ivo moj“ (dječje igre, pjesme i plesovi Podravine), a odrasla skupina u skupini koreografiranog folklora sa koreografijom „Sviraj Pavle kolo djevojačko“ (pjesme i plesovi Bratine). Da na mladima svijet ostaje to svatko zna, a dok mi imamo ovako dobre mališane ne trebamo se bojati za budućnost folklora. Naime, naša dječja skupina je izborila prolaz na Županijsku smotru uz dječje skupine KUD-a „Seljačka sloga“ Kupinec i KUD Sveta Jana. Stručno izvješće g. Gorana Kneževića o dječjoj smotri možete pročitati ovdje.

Također, želimo čestitati ostalim KUD-ovima koji su napredovali na Županijsku smotru folklora, a to su u izvornoj skupini: Kud Desinec, Kud Seljačka Sloga Kupinec i KUD Lipa Slavetić, a u koreografiranoj skupini: KUD Sveta Jana i KUD Magdalena Donja Kupčina. Želimo im čim bolji plasman na Županijskoj smotri.    


vijest objavljena: 26.04.2017.

Vijesti 2017

Gostovanje u emisiji Dobro jutro, Hrvatska
Uložen trud i marljivi rad dječje skupine KUD-a prepoznala je i nagradila Ivana Vida Gudlin, urednica u redakciji emisije Dobro jutro, Hrvatska (Hrvatska radiotelevizija), pozivom u emisiju. Tako ste u subotu, 22. travnja 2017. godine, imali priliku vidjeti nastup dječje skupine i predstavljanje KUD-a „Bratinečko srce“ Bratina u spomenutoj emisiji. Za djecu je ovo bio veliki izazov već kod same pomisli na nastup ispred televizijskih kamera kao i u emisiji koja ide uživo. Unatoč prvoj pozitivnoj temi i velikom oduševljenju, djeca su izvela svoju točku kao pravi profesionalci, što su potvrdili i na svemu zahvali urednici i tehničko osoblje Hrvatske radiotelevizije koji su svojim profesionalizmom i ležernim pristupom pomogli da sve bude baš onako kako treba biti.

Snimku iz emisije uskoro ćemo objaviti na našoj Internet stranici.       


vijest objavljena: 26.04.2017.

Vijesti 2017

Nastupili na 26. Pasionskoj baštini u Jastrebarskom

U ponedjeljak, 10. travnja, nastupili smo u crkvi Sv. Nikole Biskupa u Jastrebarskom u sklopu manifestacije 26. Pasionska baština na koncertu pod nazivom "Tužni glasi ze seh stran...", kipec kajkavskih korizmenih pjesama iz Hrvatskoga zagorja te Jaskanskoga Prigorja i polja u organizaciji KUD-a Lipa Slavetić i Pasionske baštine. Nastupili smo uz KUD Lipa Slavetić, KUD Kupljenovo i Vokalni kvintet VANKA te autora programa prof. Ivice Ivankovića u suradnji s Mariom Kambićem, koji je nas izvođače pratio na orguljama. Uz tugu u glasu, ali vjeru u srcima, izveli smo par korizmenih pjesama s kojima smo svoje emocije prenijeli svim vjernicima te ljubiteljima korizmenih napjeva koji su prisustvovali koncertu.

Pogledajte galeriju slika ovdje.

vijest objavljena: 19.04.2017.

Vijesti 2017

Održana radionica izrade tradicijskog nakita

U nedjelju 02. travnja 2017. godine, održali smo drugu radionicu KUD-a "Bratinečko srce" Bratina s temom Izrada tradicijskog nakita. Radionicu je vodila naša predsjednica, Snježana Skenderović, te je prikazala izradu raznog bratinečkog nakita od grlinčeka, kraljuša, iglica, parti i srca. Prije samog praktičnog dijela, predsjednica je objasnila polaznicama radionice da su se bratinečke žene oduvijek volile kititi i nositi lijepi nakit te da je svaki nakit prilagođen dobi, od malih curica do odraslih žena. Nakon uvodnog dijela, svaka polaznica je uzela iglu, konac i perle i pokušala napraviti vlastiti nakit. Nakon što su se počastile sa kavom i kolačima, naše polaznice radionice su zaključile da nije teško izraditi nakit, samo je potrebna upornost, trud i koncentracija. Također, sa smijehom su zaključile da je najteži dio radionice uvesti konac u iglu.

Pogledajte galeriju slika ovdje.

vijest objavljena: 06.04.2017.

Vijesti 2017

Nastup na 10. Festivalčiću dječjeg folklornog stvaralaštva

Naša dječja skupina 01. travnja 2017. godine je nastupila na 10. Festivalčiću dječjeg folklornog stvaralaštva "Naše kolo veliko" u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu i predstavila se s dječjim igrama s pjevanjem iz Podravine „Oj, lepi Ivo moj“. U organizaciji ETHNO  - Goran Knežević, Festivalčić dječjeg folklornog stvaralaštva „Naše kolo veliko“ otvoren je za sve dječje skupine u dobi do 10 godina i promovira dječje tradicijske igre, pjesmice, instrumente i nošnje. U dva dana održavanja Festivalčića nastupilo je 27 dječjih skupina s pjesmama, plesovima i dječjim igrama iz cijele Hrvatske. Nakon uspješnog nastupa, naše mališane zasluženo smo počastili sladoledom.

Pogledajte galeriju slika ovdje.

vijest objavljena: 06.04.2017.

Vijesti 2017

Održana 10. redovna godišnja skupština
Dana 11. ožujka 2017. godine održali smo 10. redovnu godišnju skupštinu zatvorenog tipa. Podružili smo se KUD-ovci međusobno, redovni i aktivni članove, podupirajući, prijašnji, stari i novi. Želimo za 10. godina rada i djelovanja KUD-a okupiti i prijašnje članove, bilo da ponovno počnu plesati ili da jednostavno pomognu u sitnicama organizacije. Neki su uspjeli doći na skupštinu, a neki su se ispričali da ne mogu doći, ali najavili da na njih možemo računati u našim aktivnostima. Uz redovne točke skupštine, imali smo i posebnu temu o obilježavanju proslave 10. godina rada i djelovanja KUD-a gdje smo se raspravili, dogovorili i usvojili plan obilježavanja godišnjice.Nakon službenog dijela, počastili smo se međusobno te uživali u veselom društvu.
Pogledajte galeriju slika ovdje.


vijest objavljena: 15.03.2017.

Vijesti 2017

Radionica: Tradicijsko češljanje u Bratini i okolici
Mirno nedjeljno popodne 05. ožujka 2017. godine odlučili smo provesti učeći nove-stare frizure Bratine. Na radionici na kojoj se okupilo 15-ak polaznika, naše voditeljice radionice Ivana i Nikolina pokazale su nam djevojačke i ženske frizure Bratine. Nakon pokazivanja, svatko tko je htio je probao ponoviti viđeno i pokušati napraviti frizure što sličnije pokazanom. Naravno, svaka kosa je drugačija i zahtjeva drugačiji pristup, ali naše polaznice su uspješno rekonstruirale frizure te zaključile da nije ništa teško, samo je potrebna vježba. Uz druženje i smijeh, kavu i kolače, svi smo se zabavili i zaključili uspješnu prvu radionicu KUD-a "Bratinečko srce" Bratina sa potvrdama o pohađanju radionice i zajedničkim slikanjem.
Pogledajte galeriju slika ovdje.


vijest objavljena: 06.03.2017.

Vijesti 2017

Maskenbal u Pisarovini i dječje maškare u Bratini
Veselo društvo odrasle skupine KUD-a "Bratinečko srce" Bratina je nastupilo 25. veljače 2017. godine na Maskenbalu u Pisarovini gdje su se predstavile male i velike maškare.
Bilo je tu raznih maštovitih maski, od malih princeza, kraljevni, lovaca, bubamara, pčelica, indijanki, lisica i drugih likova, te velikih maškara: pleme Majaba, Škotkinje, Bratinečki krivolovci, Trump s klaunom, Sijamske blizanke i Božana mladenka. Naša odrasla skupina, Bratinečki krivolovci, osvojila je treće mjesto te zasluženo se počastila svojom nagradom. Pogledajte galeriju slika ovdje.

Par dana kasnije, 27. veljače 2017. godine, u Bratini u Društvenom domu DVD-a Bratina održane su dječje maškare na kojima je nastupila dječja skupina KUD-a "Bratinečko srce" Bratina sa koreografijom "Mi smo male mačkare" uz suradnju djece iz OŠ "Vladimir Nazor", Područna škola Bratina. Djeca su odlično odradila predstave te zabavila svoje roditelje, bake i djede, braću i sestre te prijatelje koji su ih došli podržati. Nakon kratke, ali slatke predstave, djeca su se počastila finim krafnama. Pogledajte galeriju slika ovdje.


vijest objavljena: 03.03.2017.

Vijesti 2017

Kazališna predstava "Prijatelji" u društvenom domu DVD-a Bratina
U dupkom punom društvenom domu DVD-a Bratina 20. siječnja 2017. godine odgledali smo kazališnu predstavu "Prijatelji"
autora Izvora Oreba i Emilije Karlavaris u izvedbi našeg susjednog i prijateljskog KUD-a "Vrhovje" župe Dubranec. Ovo im je bila treća izvedba spomenute predstave čija je premijera bila 13. studenog 2016. pred prepunim društvenim domom Ivan Goran Kovačić u Pisarovini. Predsjednica KUD-a "Vrhovje" župe Dubranec Branka Smolković Cerovski prije predstave je napomenula kako oni nisu profesionalni glumci nego obični ljudi kao i svi drugi te da ih ne štedimo s aplauzom kada i nešto možda krene u krivom smjeru. Bratinčaki, ali i ljudi iz ostalih sela okolice, nisu štedjeli svoje ruke nego su pljeskali, smijali se i uživali u predstavi te su bili izvrsna publika, na čemu su im se i glumci zahvalili na kraju.

Pogledajte galeriju slika ovdje.


vijest objavljena: 21.01.2017.

Vijesti 2017

Božićni koncert u Pisarovini

U organizaciji TZ općine Pisarovina održan je 12. Božićni koncert 30.12.2016. godine u školskoj sportskoj dvorani u Pisarovini. Uz bogat program i izvedbu 10 izvođača, KUD "Bratinečko srce" Bratina predstavio se sa nastupom odrasle i dječje skupine te izveo prigodne Božićne pjesme.


Pogledajte galeriju slika ovdje.


vijest objavljena: 21.01.2017.

 
 
Back to content | Back to main menu